Dokonalá svatba aneb 5 kroků k plánování

Co dělá svatbu TOU skvělou a nezapomenutelnou svatbou? Jakej je vlastně TEN správnej recept s názvem „dokonalá svatba“? Na netu je taková spousta návodů a ani jeden vám neprozradí to, co my tady. 

A myslíme si, že na příkladu svatby Leni s Kubou, kterou jsme organizovaly minulej rok, vám to můžeme krásně ukázat. Prozradíme totiž základní gró toho, jak si takovou skvělou svatbu můžete zorganizovat taky, ať už sami nebo se svatební agenturou.

Svatební agentura Praha - Boho svatba

NAŠICH 5 OSVĚDČENÝCH FÍGLŮ KE SKVĚLÉ SVATBĚ:

1) PERFEKTNÍ PÁR = PERFECT MATCH

Vždycky říkáme, že svatbu skvělou svatbou dělají lidi! A to nejen hosté, které si na svatbu zvete, ale i celý váš tým, který se vám o svatbu stará ze zákulisí. Proto si hned na úvod zapamatujte spojení „perfect match“, „soulad“, „společná nota“ a nezapomínejte na něj! Ať už vybíráte svatební koordinátorku, fotografa, catering, nebo lokaci – myslete na to, že všichni tihle profíci by vám měli rozumět a měli byste s nimi být na stejné vlně. Tuhle nekompromisnost u výběru dodavatelů bereme jako základní stavební kámen ke každý dokonalý svatbě 😉

Když to převedeme na Leni s Kubou – sedli jsme si všichni na první dobrou. Nadšenější, veselejší a milejší pár, než tyhle dva jsme asi nikdy nepotkaly. Všechny takový ty svatební „mety“, který jsme společně v průběhu plánování procházeli a ze kterých my (čti:Marťa, která k tomu vždycky nakazí Lucku) máme vždycky takovou tu dětskou radost. Takový to, když víte, že to přesně zapadne tam, kam má – perfektně doladíte design hned napoprvý, najdete naprosto perfektního dodavatele, perfektní místo…a snoubenci jsou z toho stejně nadšený jako my 🙂

Pak totiž cítíte tu symbiózu a vůbec nevadí, že přesouváte termín vinou vietnamský numerologie, že s ženichem na poslední chvíli vymýšlíte, jak postavit hrad z ledovýho království jako překvápko pro nevěstu, nebo že ještě pár dní před svatbou nemáte podklady k zasedacímu pořádku 😀

2) ORGANIZACE SVATBY UŽ OD ZAČÁTKU 100% PO VAŠEM

Svatba je Vaše, je to Váš den, Vaše životní chvíle. Nikoho jinýho. A tak se projednou naučte být trochu sobečtí a zamyslete se nad tím, co je konkrétně VÁM příjemný a co skutečně chcete? Vstáváte až kolem desátý? Nejíte maso? Jste introverti? Úplně v pohodě – všemu tomu se dá rozumně přizpůsobit harmonogram a styl svatby dopředu a určitě to není blbý 🙂 Takhle jednoduchý to je 😉 Na všech povedených akcích, platí totiž základní pravidlo: „jakmile je dobře nevěstě a ženichovi, je dobře všem“ 🙂

Tohle všechno chce ale důkladnou přípravu – ať už se rozhodnete využít svatební koordinátorku, nebo organizaci vaší svatby vezmete do svých rukou, radíme jedno – nepodceňte to!

U svatby Leni a Kuby se všechny potenciální kolapsy eliminovaly jednoduše tím, že si najaly svatební agenturu, neboli nás 😀 a my jsme se postaraly o to, kdy který dodavatel dorazí, kdo potřebuje židli, komu chybí prodlužovačka, jestli nevypadne elektrickej proud, nebo se nikdo z hostů nikde neztratil.

Harmonogram samotnýho svatebního dne ale není jediný, co je potřeba řešit – ta největší práce je určitě před svatbou, kdy je potřeba všechno seskládat tak, aby to dohromady dávalo smysl. A tady je právě ta důležitá otázka – kdo jste a co vás baví? 

Jestli jste milovníci streetfoodu – zařaďte ho do programu, jestli milujete deskovky – šup s nima do nějakýho zábavního koutku, pokud holdujete vodnici – udělejte shisha lounge a jestli třeba děláte cheerleading…. Jednoduše, jaký jste vy, taková musí být vaše svatba 😉

Svatební agentura Praha - Leni a Kuba

3) CHEER SVATBA PRO CHEERLEADERS S CHEERLEADERS aneb svatební hosté

Koho si na svatbu zvete? Jak jsme už řekly výše – tahle konkrétní svatba Leni  s Kubou byla svatba dvou cheerleaders. A to jako dost hustejch cheerleaders 😉 Takových těch, kteří v jednom kuse lítaj ve zvedačkách, trénujou ve všech možných terénech a hlavně – obklopujou se celou cheers komunitou. 

Proto nebylo ani trochu od věci si mezi svatebníma fotkama po obřadu vyšvihnout celotýmovou pyramidu s nevěstou na vršku. Zařadit do programu taneční překvapení od ženicha a družbů ve stylu ledovýho království, nebo se zašít v lounge zóně a jen chillovat. 

Víte – ono tohle může znít vlastně i dost nesvatebně, ale to je právě jeden z hlavních klíčů k tý dokonalý svatbě. Dělat to, co vás baví a jací z podstaty jste, s lidma, který máte rádi a který to baví taky. I když se to zdá „nesvatební“. Protože jedině takhle vzniká atmosféra tý naprostý pohody, ve který vám je dobře a vlastně ani nevíte proč – prostě to tak nějak lítá ve vzduchu.

4) PROSTŘEDÍ, VE KTERÉM SE CÍTÍTE JAKO DOMA

Na chvilku se asi zastavíme u atmosféry jako takový. Jak se stane, že se objevíte na svatbách který mají „všechno“ – honosnou lokaci, perfektní výzdobu, pětihvězdičkový jídlo, dobrou společnost, ale necítíte se tam dobře? A naopak se cítíte „jako doma“ na svatbě, která je na zahradě, pivo si čepujete sami, hraje tam akusticky kytara a vy si pokecáte s tchýní v lounge zóně?

Fígl je jednoduchej – je to jen o tom, kde je vám přirozeně dobře, co vychází z vás a je to upřímný, nepředstíraný.  Oba druhy akcí – jak garden party, tak gala (udělaly jsme si z toho takovou škálu :D) jsou super! Ale každej z nich pro úplně jinou skupinu lidí. 

Zamyslete se nad tím, jestli se cítíte dobře ve formálním prostředí nebo spíš v tom neformálním? Jestli se bavíte formálně nebo neformálně – zase tady uvedeme jednu naši oblíbenou škálu – jste párty animals nebo distingovaná skupina degustátorů vína? A teprve pak na tom stavte svatbu.

Věřte nám – ani ta nejkrásnější svatba na zámku nepředčí opejkání buřtů u táboráku, pokud ho máte rádi a naopak určitě nebude fungovat zahradní grilovačka, když budou všichni hosté ve smokingu 😉 Celý koncept svatby, výzdobu a celou atmosféru potom vystavte na tomhle jednoduchém pravidlu a voilá – máte atmošku, ze který se píšou ty pravý vzpomínky!

Svatební agentura Praha - Boho svatba

5)UŽIJTE SI TO - JE TO JEDNOU ZA ŽIVOT

Poslední a to úplně nejdůležitější pravidlo – UŽIJTE SI TO! I když svatby milujeme nade všechno, mají jednu obrovskou nevýhodu – neopakují se. Je to jeden jedinej den, který už vám nikdo nevrátí a na kterej budete vzpomínat do konce života. Udělejte maximum pro to, aby ty vzpomínky byly nádherný!

Pokud jste si zapsali za uši všechny 4 předchozí body a budete se jich držet, věříme, že na tu dokonalou svatbu budete přinejmenším kandidovat 🙂

A poslední pravidlo zní: Všechno, co se v ten den pokazí, už neřešte. Nastavte se dopředu na to, že vždycky se něco pokazí. Samy bychom vám mohly po zkušenosti z našich vlastních svateb poreferovat o chybějícím ledu, sršním hnízdu, ranní nevolnosti, opilým svědkovi,…

Prší? Spadla slavobrána? Došel led? Teta je nemocná a nepřijede? Určitě jsou tohle všechno věci, který v tu chvíli zamrzí, ale je jenom na vás, jak moc si chcete ten den užít. To, na co jste se připravit nemohli, s tím stejně nic nezmůžete. Přiznáme se, že vždycky ty nejlepší historky vznikají právě z těhle kiksům, na který se prostě nepřipravíte. Nenechte si tím ten jedinečnej den zkazit, prožijte ho spolu, s láskou, s těmi vašimi nejbližšími a prostě se jenom božsky bavte 🙂

Foto: Jonatan Jan 

JEŠTĚ NA ZÁVĚR..

Leni a Kubo, Vaše svatba pro nás byla obrovská srdcovka a jedna velká jízda, která vyústila v opravdu dokonalou svatbu! Od prvního společnýho kafe, kdy Kuba nechápal „na co potřebuje agenturu“, přes vymýšlení australskýho boho designu, shánění třpytek na ledový království, lockdown, přesun termínu kvůli vietnamské numerologii až po poslední zvedačku na Pankráci před Arkádama. 

Byla to s Váma fakt pecka! A my ještě jednou děkujeme, že jsme u toho Vašeho dokonalýho dne mohly být s Vámi!

S láskou Vaše Martí a Lucka

You might also be interested in