Jaké jsou úkoly pro družičky?

Jupí! Prstýnek je na ruce a vy se chystáte začít s nejdůležitějšími svatebními přípravami. A to jsou přesně ty úkoly pro družičky po vašem boku. Jak všichni víme, připravit svatbu není úplně sranda. Je důležitý seskládat a zařídit stovky věcí. Z vlastní zkušenosti se svatbou víme, že jako nadšený nevěsty většinou začínáme od těch méně praktických věcí, za to ale od těch zábavnějších 😀

Správně si sestavit tým družiček v čele se svědkem/svědkyní je občas jasný jako facka, občas nelehký úkol. Takže koho si vlastně vybrat za svědka a družičky? A co by vlastně měl(y) mít na starost? Daly jsme dohromady pár tipů toho, co by družičky i svědkyně měly (ne)dělat. 

Úkol pro vás - sestavte si TEAM BRIDE

Úkol č. 1 – svědek! Nejčastěji to bývá nejlepší kamarádka nebo kamarád (vybavte si první osobu, které jste zasnoubení oznamovali). Nejčastěji #teambride tvoří nejbližší kamarádky (ale i kamarádi), kterým plně důvěřujete a víte, že je na ně spoleh. 

Úkol č. 2 – mějte šťastnou ruku! Všechny známe strasti ženského kolektivu, proto oslovte kámošky, u kterých víte, že nemají vzájemné spory a nezkazí nejen vaši rozlučku se svobodou, ale hlavně svatbu.

Tip od Marti

"Nelimitujte se jen na družičky-holky. Ne každý má ty nejbližší, kteří mu mají přípravy zpříjemnit u stejného pohlaví, proto oslovte ty, se kterými vám bude dobře, jejich názor je pro vás důležitej a se kterými si přípravy užijete na plný pecky! Ať už je to kámoška, ségra, teta, nejlepší kámoš, nebo třeba 12ti letá sestřenka ;)"

Svatební agentura Praha - Úkoly pro družičky

Úkoly družiček před svatbou

Není to tak dávno, kdy za družičky chodily malé děti z příbuzenské strany nevěsty. A i když jsou ty holčičky v šatech roztomilý, né pro každýho je to šálek jeho kávy. Na našich svatbách míváme dětské družičky tak v jednom z deseti případů.

Asi nejdůležitější úkol pro hlavní družičku (svědkyni) je pomoc s výběrem šatů. A u tohoto úkolu oceníte hlavně upřímné kamarádky 🙂

Do předsvatebních úkolů můžeme zahrnout pomoc se svatební zábavou – pokud plánujete vymýšlet svatební hry, nebo různá překvápka, není nikdo kvalifikovanější, než tahle crew. Pokud si svatbu plánujete sami a nemáte na pomoc svatební agenturu, můžete si od #teambridecrew nechat pomoct i s designem pozvánek, dekoracemi, květinami a dalšími nezbytnými detaily, na kterých se společně vyřádíte. Nezapomeňte taky na to, že před svatbou všechny tyhle věci musí někdo nachystat – nebojte se tedy přenechat družičkám i takovéhle praktické úkoly.

Jeden z nejdůležitějších před-svatebních úkolů je rozlučka se svobodou. O té se víc rozepíšeme brzy v dalším článku, každopádně ve většině případů je to právě svědek/svědkyně a družičky, které tuhle párty mají na starost.

Družičky na svatbě? Hlavně stylově!

A jaké jsou úkoly během svatby? Začneme zase spíš těmi příjemnými záležitostmi a postupně se prokoušeme k těm zásadnějším 😀 Jeden z nejhezčích momentů bývá příprava nevěsty i družiček. Takové to pohodové ráno, kdy se chechtáte od ucha k uchu a máte kolem sebe partu lidí, kteří vás i v té salvě emocí dokážou uklidnit a hodit do pohody. 

Pokud se rozhodnete družičky sladit (skvělé na fotky, doporučujeme!), barvy šatů i styl společně proberte. Každé družičce by se měly šaty alespoň trochu líbit a hlavně sedět (vybavujete si film 27 šatů ? My jo :D). 

Tip od Lucky

"Rády bychom tady zdůraznily. že stejné šaty pro všechny družičky nejsou nutné - naopak mít společný styl, barevnou paletku a nechat všechny holky vybrat si šaty, které jim padnou, je často mnohem lepší volba."

Trendem u příprav jsou i společné župánky, prosecco, hudba. A to je prostě super! Je to váš čas, u kterého vzniká společná vzpomínka – poslední chvíle za svobodna. Proto si to udělejte hezký, po vašem, bavte se, cvakněte si na památku aspoň jednu společnou fotku a nezapomeňte na kapesníčky! 

Svatební agentura Praha - Úkoly pro družičky

Úkoly družiček během svatby a po svatbě

Hlavním úkolem družiček, pokud tedy nemáte agenturu, je vítání hostů. Jakmile se Vám hosté začnou scházet, je potřeba aby jim někdo dal myrtu, koláček, řekl jim, kde co najdou nebo jak bude dnešní den probíhat a tak nějak hosty organizovaly. Pokud nemáte v den svatby koordinátorku, měly by družičky o svatbě spoustu věcí vědět a měly by se na to připravit – předem!

Nejdůležitější část celého dne – samotný obřad, může (a nemusí) být pro družičky dalším milníkem. Můžete svou crew nechat nastoupit uličkou (běžně v páru s družbou) a nechat je stát po svém boku ve chvíli, kdy si říkáte ono velké „ANO“.

Hostina, při které mohou nejen svědci, ale i družičky pronést proslov, seznámit hosty s vašimi společnými historkami, nebo chvílemi s vaším manželem, u kterých v průběhu let byly 🙂 

V průběhu oslavy by měly organizovat zábavu – pomoct u fotokoutku, navádět hosty při vyplňování přání pro novomanžele, moderovat různé hry nebo i tradice – to už záleží na svatebním programu, který plánujete.

Po obřadu, hostině a oslavě Vám mohou pomoci při loučení se s hosty, předáváním výslužek nebo úklidem (jó, ale tak to probíhá hlavně druhý den :D).

Ten nejdůležitější úkol každé družičky

Všechny zmíněný úkoly mají svou podstatu a důležitost. Nejdůležitějším úkolem svědkyně i družiček ale je, aby Vám byly po celou dobu oporou a k dispozici. A to jak v den svatby, tak i v životě 😉

A na závěr - kde sehnat super šaty pro družičky?

No a protože vás máme nejradši, máme tady pro vás tip i se slevou, kde sehnat skvělý šaty (nejen) pro družičky. Družičkování zbožňujeme a s naším kódem můžete pořídit sukýnku o 10 % levněji (kouzelné heslo je WF10) . Výhodou těhlech sukní je, že se hodí na všechny typy postav a unosíte je i po svatbě = spokojenost zaručena ! 🙂 

Krásný šaty i sukně najdete i u Lenky v MiaBella

You might also be interested in